اگر بخواهیم به طور کلی بگوییم کرولتی فری به این معناست که کالا و مواد اولیه آنها روی حیوانات آزمایش و تست نشده است. اما متاسفانه هیچ تعریف قاونی برای این واژه وجود ندارد و بسیار بستگی به خود برند دارد که تا تا چه حد خودشان را پایبند به این شرایط بکنند. به همین علت خیلی از محصولات آرایشی وجود دارد که لیبل کرولتی فری را دارند اما این محصولات به نحوی چه توسط تامینکننده یا کشور واردکننده روی حیوانات تست میشود.
نکتهای که مهم است به آن توجه کنید این است که این لزوما به این معنی نیست که حاوی محصولات حیوانی نیستند یعنی کرولتی فری بودن کاملا با وگان بودن متفاوت است.
در قانون برای عدم تست روی حیوانات معنی و جایگاه خاصی تعیین نشده است، اما خوشبختانه تعدادی سازمانها خصوصی مانند PETA و Leaping Bunny وجود دارند که کرولتی فری بودن محصولات را بر اساس استانداردهای مورد قبول خودشان تایید یا رد میکنند.
لوگو کرولتی فری PETA
اگر یکی از دو لوگوی پایین را روی بستهبندی محصولی دیدید به این معناست که کرولتی فری بودن این برند توسط پتا، بعد از پر کردن پرسشنامه و امضا متن ضمانت، تایید شده است. جفت این لوگوها برای پتا است و یک معنا را دارند اما لوگوی سمت راست جدیدتر است.
طبق گفته پتا، برندها باید متنی شامل موارد زیر را تایید و امضا کنند:
“تایید اینکه برند نه روی حیوانات تست میکند نه هزینهای به سازمان دیگری برای تست روی حیوانات میدهد چه برای مواد اولیه، چه فرمولاسیون و یا محصول نهایی و تعهد میکنند که در آینده هم این موارد را انجام نمیدهند”
لوگو کرولتی فری Leaping Bunny
Leaping Bunny استانداردهای بالاتری برای برندها بدون تست روی حیوانات نسبت به پتا دارد . در وبسایت این سازمان یک لیست بلند درباره شرایط کرولتی فری بودن قبل از گرفتن لیبل وجود دارد. اگرچه اغلب استانداردها مشابه پتا است، اما Leaping Bunny تعریف مشخص و ویژگیهای دقیق برای تعریف آزمایش روی حیوانات ارائه داده است.
لوگو کرولتی فری Choose Cruelty Free-CCF
CCF یک سازمان کوچکتر در استرالیا است که قوانین و شرایط بسیار سفت و سختی برای کرولتی فری بودن دارد. نه تنها CCF تمام معیارهای PETA و Leaping Bunny را قبول دارد بلکه با اجازه ندادن برندها به استفاده از محصولات حیوانی پا را از این نیز فراتر گذاشته است و حتی کمپانیها را به استفاده نکردن از روغن پالم تشویق میکند.
حقایق و شایعهها در مورد کرولتی فری
شایعه:
- اگر یک برند اعلام کند که کرولتی فری است یا یک لوگو خرگوش روی بستهبندی محصولاتش باشد، این به این معناست که اصلا روی حیوانات تست نشده است.
- اگر یک محصول روی حیوانات تست نشده باشد، ممکن است برای سلامت انسان مضر باشد.
حقیقت:
- این لزوما درست نیست علامت کرولتی فری یا لوگوهای خرگوش تنها اشاره به محصول نهایی دارند، در حالیکه اغلب تستهای حیوانی در مرحله مواد اولیه اتفاق میافتد. علاوهبر این در حالیکه یک کمپانی اعلام کرده که روی حیوانات تست ندارد میتواند هنوز به دیگر کمپانیها هزینهای برای انجام تست حیوانی بپردازد. تنها راهی که میتوان به طور قطع اطمینان حاصل کرد که یک کمپانی محصولات کاملا بدن تست حیوانی دارد که نام برند را در سایتهای Leaping Bunny و PETA چک کنید.
- درست نیست! حقیقتا تعداد زیادی راههای جایگزین برای آزمایش روی حیوانات وجود دارد، مثل کاشت سلولی و بافت در آزمایشگاه و یا مدلهای پیشرفته و پیچیده کامپیوتری و ریاضی. کمپانیها همچنین میتوانند در فرمولاسیون کالاها از مواد اولیهای که امن و سالم بودن آنها تا به الان اثبات شده استفاده کنند. برندهای آرایشی و بهداشتی میتوانند با بهره بردن از سلسله روشهای پیشرفته از کیفیت و امن بودن محصولاتشان اطمینان حاصل کنند.
در آخر…
امیدواریم این مقاله به شما کمک کرده باشد تا با واژه کرولتی فری که به نسبت مفهومی جدید در صنعت لوازم آرایشی و بهداشتی بیشتر آشنا شده باشید.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
ناشناس
1318 روز پیشبسیار عالی و مفید
مهشاد
912 روز پیشخیلی مفید بود
Panteahm
911 روز پیشممنون که مطالعه کردید
حامد آفرینش
497 روز پیشسلام، آیا در ایران سازمانی برای تایید کرولتی فری بودن هست، یا نماینده ای از پتا؟! و اینکه محصولات ایرانی چطور میتونن برچسب پتا رو بگیرن ؟
وجی بازار
495 روز پیشسلام. تا اونجای که ما میدونیم متاسفانه همچین شرایطی توی ایران وجود نداره.