این کره خوش رنگ و زیبا محلی است که در اون زندگی وجود دارد و زیستگاه انسان‌ها و دیگر موجودات زنده مثل پرندگان ، ماهیان یا سازواره‌ها و موجودات خاکزی است و تا لایه‌های زیرین از زمین که ریشه درختان و دیگر جانداران نفوذ میکند ادامه دارد.

هیا‌هوی زندگی ماشینی امروزی خیلی از مفاهیم زندگی را از یادمان برده، انسان این نکته را فراموش کرده که او تار زندگی را نمیزند و خود تنها رشته‌ای از تارهای زندگیست.

عدم توجه به این نکته بسیار مهم ، طی دهه‌ها، حکمرانی ظالمانه انسان بر کره‌ی زمین را افزایش داده و تخریب محیط زیست و از بین رفتن داشته‌های طبیعی ارزشمند و حیات وحش را رقم زده .

شکار و صید بی رویه، احداث کارخانه‌ها، راهسازی، استخراج معادن، کشاورزی، دامپروری، خشکسالی، کمبود امکانات، تغییرات اقلیمی، از جمله تهدیدهایی است که به خاطر کارکردهای اشتباه بشر و در پاره ای مواقع خودخواهی او نبض طبیعت را کند کرده .

تحقیقات دانشمندان نشان میدهد حدود صد سال قبل تنها ۱۵ درصد از سطح زمین توسط انسان‌ها مورد استفاده قرار می گرفت. اما الان بیش از ۷۷ درصد سطح زمین و حدود ۸۸ درصد از اقیانوس‌ها دستخوش تغییرات ناشی از فعالیت‌های انسانی شده است.

صندوق جهانی طبیعت در آخرین نسخه از گزارش موسوم به سیاره زنده اعلام کرد: 

جمعیت حیات وحش جهان از سال ۱۹۷۰ میلادی تا‌کنون حدود 67 درصد کاهش یافته، در این گزارش که هر دو سال یک بار منتشر می شود، به وضعیت سلامت سیاره زمین پرداخته شده و تصویر جامعی از آثار مخرب فعالیت های انسان بر زمین ارایه می‌شود. در این گزارش نیاز انسان به انرژی و غذا به عنوان مهم ترین عامل مخرب حیات وحش معرفی شده است. 

ولی هنوز برای تغییر دیر نشده و محافظت از طبیعت، امکان محافظت از انسان ها را فراهم می کند، چالش اصلی این کار، تغییر رویکرد توسعه به شمار می‌رود که مستلزم یک اقدام جهانی است. گیاه خواری مطلق  یا وگنیسم یکی از تاثیر گذارترین شیوه های کمک به این تغییر است که در آینده به جزئیات این سبک زندگی بیشتر میپردازیم.

دلایل مختلفی وجود داره که مردم روی میاورند به گیاه‌خواری مثل سلامت ، حمایت از محیط زیست و حقوق حیوانات ، اطلاع از پشت پرده‌های صنایع پرورش حیوانات ، سلامت و اعتقادات مذهبی.

امروزه با پیشرفت علم ، مزایای این سبک زندگی یک چیز ثابت شدست که تغذیه از گیاهان نه تنها از نظر ارزش غذایی کافی‌ست و کمبود مواد آلی را به همراه ندارد، بلکه قدم بزرگیست به سمت کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های مزمن شناخته شده مثل دیابت ، کلسترول ، سکته های قلبی و مغزی ، چاقی ، بیماری های عروقی ، افسردگی ، بیماره های روده ای و داشتن پوست و موی سالم تر.

وگنیسم یک رژیم غذایی ، دین یا مذهب نیست بلکه یک آرمان ، فلسفه و سبک زندگی است که مصرف کالاهایی که از حیوانات و مشتقاتشان تهیه میشود را منع میکند..

مثل گوشت حیوانات ، لبنیات ، تخم پرندگان ، عسل ، چرم ، خز ، مروارید ، پشم ، ابریشم ، لوازم آرایشی و بهداشتی که از چربی حیوانات داخلش استفاده شده باشد و یا روی حیوانات تست دارند ، سیرک ، باغ وحش ، دلفیناریوم ووو

در کل گیاه خواری لزوما به معنای کامل ترین بودن و برتری نیست بلکه بدین معنی است که کمی فراتر از خودمان را درک کنیم.